Volg ons op sociale media!
+32 (0)493/49.46.56
PRODUCTEN

Maatwerk

De meeste van onze producten worden speciaal op maat vervaardigd om telkens te streven naar een goede pasvorm. Deze pasvorm zorgt ervoor dat het apparaat mooi op zijn plaats blijft zodat het zijn functie niet verliest.

Het vervaardigen van een op maat gemaakt apparaat is een uitgebreid proces. Hieronder volgt een korte omschrijving van hoe wij tewerk gaan, van uw eerste afspraak bij ons tot de aflevering van het product.

De ontwikkeling van al het maatwerk gebeurt in ons eigen atelier.

Eerste afspraak

U kan telefonisch of via mail contact opnemen met ons om een afspraak vast te leggen. Vervolgens worden er een paar vragen gesteld in verband met de aandoening van uw dier. Indien u werd doorverwezen door een dierenarts/dierenartsencentrum hadden we ook graag deze gegevens gehad.

Maatname

Er zijn twee mogelijke manieren van maatname die we kunnen onderscheiden volgens de klasse waarin het apparaat zich bevindt. Hieronder volgt meer uitleg:

  1. Orthesen & prothesen
    Voor dit type apparaten is een maatname nodig waarbij gebruik word gemaakt van gips. Hier wordt voor het gipsen een kousje en folie aangebracht zodat de gips niet in de haren blijft plakken.
  2. Bandages & rolwagens
    Een lintmeter volstaat hier om de juiste maten te kunnen opmeten.

Vervaardiging

In de meeste gevallen wordt het orthopedisch apparaat volledig afgewerkt. Het apparaat wordt opgebouwd op het gipsmodel, dat we bij de maatname hebben verkregen, of vervaardigd volgens de gemeten maten. Het type apparaat wordt meestal besproken met de behandelende dierenarts. 

Aflevering

Tijdens het wandelen met het orthopedisch apparaat wordt er gelet op de functionaliteit van het apparaat, de nauwkeurigheid van de algemene pasvorm en het looppatroon. Aanpassingen kunnen hier nog uitgevoerd worden indien nodig. Na de volledige afwerking kan het apparaat afgeleverd worden. Op dat moment wordt ook de nodige uitleg gegeven betreffende het gebruik en het onderhoud van het apparaat.

Na-service

Onze na-service staat steeds ten dienste om aanpassingen en onderhoud uit te voeren.

Maak snel een afspraak

Contacteer ons snel zodat we ook voor uw huisdier een oplossing op maat kunnen ontwikkelen.